Файна господинька Рецепти: печемо Бабусин “Наполеончик”


tort-napoleon-02

Започатковую нову рубрику: “Файна господинька!” Дуже люблю готувати та ще і мої рецепти, мабуть, ходять   яготинськими теренами не один рік, тож вирішила, що прийшов час ділитися досвідом! Мої діти люблять тістечка бабусин “Напелеончик” та і я в дитинстві полюбляла ці ласощі. Маю в своєму загашничку рецептик:

Рецепти

Бабусин “Наполеончик”

Інгрідієнти:

для тіста потрібно:

борошно __ 5-5,5 склянок;

молоко __ 2 склянки;

сіль __ 1 чайна ложка;

лимонний сік __ 18 крапель;

яйця __ 1 штука;

коньяк __ 2 столові ложки (можна замінити горілкою і додати ромовий ароматизатор);

масло вершкове __ 400г (обов’язково м’яке)

для заварного крему:

яйця __ 4 штуки;

цукор __ 2 склянки;

борошно __ 6 столових ложок без гірки;

молоко __ 1 літр;

масло вершкове __ 300г (м’яке, кімнатної температури)

ваніль

Приготування листкового тіста:

  1. Яйце збити, додати сіль, молоко, коньяк, лимонний сік.
  2. В добре просіяному борошні (краще взагалі, щоб для випічки воно було теплим і його потрібно заздалегідь придбати, або ж занести у хату, якщо маєте великі запаси __ це запорука вдалої випічки) воно буде у вас гіркою, зробити ямку і влити попередню суміш.
  3. Замісити м’яке тісто, накрити його харчовою плівкою і залишити відпочивати на 30 хвилин.
  4. М’яке масло змішати з 0,5 склянки борошна.
  5. Тісто розкатати у формі прямокутника, на нього по периметру  розкласти масло і згорнути конвертом (загорнути чотири кути всередину)%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%b2%d0%b5%d1%80%d1%82
  6. Тісто розкатати в одному напрямі товщиною 1-1,5 см шириною 25 см
  7. Знову зробити конверт і покласти в холодильник на 10 хвилин.
  8. Знов повторити всю процедуру, тільки тісто тримати в холодильнику вже 20 хвилин.
  9. І останній раз теж саме, але тісто відпочиває в холодильнику 30 хвилин.
  10. Зробити з тіста ковбаску і розділити на 22 частини.
  11. Розкатувати тоненько, заздалегідь обравши форму тістечка і випікати у добре розігрітій духовці до золотистого кольору. Рекомендую не відходити від випічки, коржі печуться швидко 3-5 хвилин.

Від себе скажу, тісто буде у вас повітряним, якщо ви не лінива господинька, яка так любить чарувати своїх домочадців смаколиками! Не варто видумувати, замінюючи інгрідієнти __ не отримаєте смаколик, а матимете брусочок! Але якщо у вас, з якихось причин, немає часу, а “Наполеончик” вам просто сниться, __ не мучте себе, придбайте у магазині готове листкове тісто і починайте свою роботу з 10 пункту, тим паче в наш час __ це не проблема.

Приготування заварного крему:

  1. Збити яйця з цукром, але скоріше розтерти добіла. Додати бророшно і перемішати.
  2. В 1,5-літрову банку виложити цю суміш, залити молоком і розбовтувати доти, доки у ній зовсім не буде грудочок, вона повинна стати однорідною, трохи в’язкою, але без грудочок.
  3. Посуд для крему краще обрати з нержавіючої сталі (поясню чому: якщо не прилипатиме до стінок, __ то не пригоратиме, швидко нагрівається __ то і швидко готується) влити в нього вашу молочну суміш і на малесенькому вогні варити до загустіння, весь час помішуючи. Крем повинен стати густим і бути без грудочок. Готовий остудити! Тільки не ставте його у холодильник __ підтече і вийде у вас каша!
  4. Збити холодний крем з м’яким маслом, додавши за смаком ваніль. Він повинен бути легким та однорідним!ми досвідом

Складання  бабусиного “Наполеончика”:

Коржі повинні відпочити 1 добу, тоді “Наполеончик” просто танутиме в роті. Гарно мажте кремом, не жалійте. Залиште 1 один корж для присипки, помніть його скалкою. Вирівняйте ножем краї, змажте кремом їх та верх і посипте крихтами. Залиште тістечка відпочивати у холодильнику. Як довго він буде набиратися і просочуватися, залежить від вас. І ще, ви можете експериментувати! Додавайте улюблені інгрідієти: шоколад, горішки, цукати, курагу, чорнослив і т.д. __ він стане від цього тільки смачнішим!

Смакуйте із задаволенням!

P.S: Якщо у вас щось не вдалося, запитуйте у коментарях поширення. З радістю відповім на всі ваші запитання! І якщо вас цікавлять смаколики, які б ви хотіли приготувати поділюся з вами досвідом, навіть, якщо сама цього ще не готувала, знайду на теренах інтернету! Чекаю на ваші пропозиції, знову ж таки,  у коментарях мого поширення  у фейсбуці!

Оксана Розум, журналіст-блогер незалежного інтернет видання “Яготинські НАНО-ВІСТІ”, 27 січня 2017 рік

Advertisements

About jagonenastiblog редакція

Журналіст, письменник.
Опубліковано у Файна господинька! | Теґи: , , , , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out / Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out / Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out / Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out / Змінити )

З’єднання з %s