Файна господинька Рецепти: Шоколадні кекси


%d0%ba%d0%b5%d0%ba%d1%81%d0%b8

Рецепти

Шоколадні кекси

їхня справжня назва:

Англійські різдвяні “Шоколадні мафіни”

А печуть їх британці у вигляді оленя, обов’язково до Різдва, інакше, свята в родині просто не буде! Санта в родину без мафінів не приходить. А йому під ялинку, особисто від кожного представника родини, кладуть кекс (Шоколадний мафін)! От такий дивний звичай мають британці! 

%d0%bc%d0%b0%d1%84%d1%96%d0%bd-%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d1%8c

Здається я вас вже спокусила?! Мої діти їх просто обожнюють!  Вони тануть в ротику! Тож, до вашої уваги!

Інгрідієнти:

для тіста потрібно:

борошно __ 240г

масло вершкове __ 120г

цукор __ 200г

сметана __ 4 столові ложки

яйця __ 4 шт.

какао __ 4 столові ложки

сода __ 3 чайні ложечки

для помадки:

какао __ 125г

цукор __ 125г

вершкове масло __ 100г

молока __ 3-4 столові ложки

коньяк __ 1 чайна ложечка  ( можна краплю ромової есенції )

! Поради:

  1. Какао купуйте тільки “МРІЯ”, або  ж якщо ви замовляли на сайті в інтернеті, або впевнені у якості виробника, поставтеся до цього вибору прискіпливо, бо від цього залежатиме смак самих кексів!
  2. Ні в якому разі не замінюйте вершкове масло маргарином __ це найголовніша помилка, маргарин дуже забиває випічку: ви його відчуваєте, а ще випічка виходить важка, забита!
  3. Заздалегідь приготуйте всі інгрідієнти, витягніть їх з холодильника, щоб вони були теплими (кімнатної температури) __ це також досить важливо та і вам буде приємно споглядати ваш витвір! Чому все повинно бути теплим? А тому, що коли ви починаєте змішувати продукти і якийсь із них холодний __ тісто ваше буде у грудочках, а це в першу чергу стосується: яєць і вершкового масла.
  4. Старі люди говорять, що тісто треба замішувати тільки по сонцю (за годинниковою стрілкою) тоді тісто ваше сміятиметься, як сонечко.
  5. Ніколи не випікайте випічку попередньо не прочитавши рецепт. Оцініть його спочатку, оцініть свої сили, бо це може здатися вам легкою роботою, а насправді, це буде складно.

Приготування тіста:

  1. Окремо збийте яйця з цукром.
  2. Сипучі інгрідієнти змішайте разом до однорідності, борошно та какао __ обов’язково просійте через сито __ це важливо, адже якщо ви зробите це, грудочок у тісті зовсім не буде.
  3. Обережно змішайте обидві суміші.
  4. Тепер, а це важливо, гасіть соду у сметані, додайте в тісто.
  5. Гарно розмішуйте, щоб не було грудочок. Додайте масло (воно у нас м’яке) і знову гарно розммішайте.
  6. Підготуйте форми для випікання заздалегідь, обмажте їх рафінованою олією, я беру ватний диск, змочую його олією і так кожну формочку вимазую, навіть, якщо вони не жестяні, а силіконові, а потім хвилинок на 2 в доховочку, щоб нагрілись.
  7. Тепер тільки ви можете перейти до етапу розкладання тіста у формочки. Я кладу по різному іноді запонюю на тртину, інколи до половини, але не переборщіть, бо вискочать ваші оленята. Можна в середину класти все, що вам до смаку, шматочки шоколаду, цукати, курагу, чорнослив, горішки і т.д.
  8. Випікайте у добре нагрітій  духовці на середньому вогні, не відходьте від них, бо вони печуться швидко. Але якщо маєте модну духовочку, то слідуйте інструкції, там повинно бути вказано в якому режимі випікаються кекси.
  9. Нехай вихолонуть до того стану, щоб не віддавали тепло.
  10. Будьте уважними і ви оціните результат!

Приготування помадки:

  1. Посуд для приготування помадки візміть з нержавіючої сталі.
  2. Змішайте всі інгрідієнти (не забудьте просіяти какао).
  3. Поставте на вогонь, часто помішуючи, поки не почне пухкати.
  4. Покрийте помадкою.
  5. А далі  задійте всю свою фантазію: можливо ви знайдете у якомусь магазині мордочку оленя з ріжками з мастики, а можливо ви і самі вмієте виробляти такі штуки, можна зробити з шоколаду, можна і придбати із білого, або чорного шоколаду туж мордашку. А можна, як я покрити шоколадом і посипати кольоровою присипкою.

Готуйте і смакуйте із задоволенням! Чекаю ваших пропозицій!

Оксана Розум, журналіст-блогер незалежного інтернет видання “Яготинські НАНО-ВІСТІ”, 28 січня 2017 рік

Advertisements

About jagonenastiblog редакція

Журналіст, письменник.
Опубліковано у Файна господинька! | Теґи: , , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out / Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out / Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out / Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out / Змінити )

З’єднання з %s