Файна господинька Рецепти: Рогалики і Круасани


%d1%80%d0%be%d0%b3%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d1%82%d0%b8

Рогалики

Французи називають їх “КРУАСАНАМИ”, випікають пустими з листкового дріждьового тіста і потім наповнюють різними начинками. Сніданок без кави і без “КРУАСАНІВ” для француза  __ це справжнє вбивство! А вони цінителі смачної страви та вміють приготувати так, щоб страва запамяталася назавжди! Турки та азейбарджанці називають їх “МУТАКАМИ”, роблять малесенькими і посипають цукровою пудрою, а в якості начинки слугує: цитрусовий джем, вишні, або горіхи з медом. А у нас на Україні __ це рогалики! Діти просто в захваті від цих смаколиків!

Інгрідієнти:

для опари:

дріжді __ 50г

цукор __ 2 столові ложки

борошно __ 2 столові ложки

молоко або вода __ 1 склянка

для тіста:

борошно __ 3-5 склянок (скільки візьме, а це залежить від якості самого борошна)

маргарин __ 1 пачка (250г) кімнатної температури

яйця __ 1шт.

опара

для начинки:

нехай запрацює ваша фантазія: плоди з варення (вишні, сливи, персики, полуниці, груші, абрикоси), сосиски, плавлений або твердий сир, капуста, макова або горіхова начинки, шоколад, курага, чорнослив  і т.д.

для змащування:

яйця __ 1 шт.

куркума __ 1 чайна ложка

сіль __ 0,5 чайної ложки

цукор __ 2 чайні ложки

вода __ тепла 0,5 склянки

для оздоблення:

насіння кунжуту або маку

Нагадую!

1. Знову ж таки, вельмишановні господиньки, хочу нагадати, що всі інгрідієнти повинні бути кімнатної температури, борошно просіяне кілька разів заздалегідь, бо це дріждьове тісто хоч і листкове, але йому теж потрібен кисень __ це запорука вдалої випічки!

2. Молоко для дріждьового тіста краще взяти домашнє, не замінюйте його магазинним, мій досвід показав, що це невдала заміна __ опара падає! Тож, раджу від себе __ беріть воду, не пожаліїте!

Приготування опари:

  1. візміть емальований посуд, або порцеляновий (фарфор) __ сторонні реакції в опарі нам не потрібні
  2. влийте теплу воду, або молоко десь приблизно 30-40 градусів
  3. додайте дріжді, цукор, борошно
  4. обережно рукою розведіть суміш, щоб повністю розійшлися дріжді, розчинилося борошно і розійшовся цукор.
  5. поставте опару в тепле місце на 10-15 хвилин
  6. у вас повинна вийти красива шапочка.
  7. але якщо, з якихось причин, за цей час вона впала, означати це може тільки одне __ несвіжі дріжді, тож, не поспішайте викидати її, замісіть це тісто! Те, що не підходить для пишної випічки __ підійде цілком для чебуреків.

Приготування суміші для змащування:

  1. збийте яйце з сіллю та цукром
  2. додайте куркуму та воду
  3. ще раз добре збийте

Приготування тіста:

Це тісто просто універсальне, бо його можна використати і для піци, і для чебуреків, пирогів відкритих і закритих, спробувати різні варіації начинок до рогаликів від солоних до солодких, кунжутних цукрових булочок! Обіцяю, всі ці рецепти на шпальті будуть!

  1. для тіста взяти середню за розміром емальовану миску, нагрійте її, щоб була тепленька
  2. всипте у неї дві склянки борошна, змішайте з мяким маргарином, гарненько його розминаючи
  3. додайте опару і замісіть тісто, воно буде рідкуватим
  4. додайте яйце і знову замісіть, щоб воно розійшлося
  5. а тепер додайте борошно невеликими порціями і замісіть тісто, тепер замішуйте його на столі, вам буде краще корегувати борошно
  6. тісто повинно бути еластичним, не прилипати до рук, бути гарно вимішеним
  7. а тепер тістечко покладіть у кульок “середню маєчку” і на годину відправте відпочивати  у морозильну камеру, бо тісто у вас буде “дріждьове та ще й листкове”

До сьомого поту, як у Кайдашевій сімї, місити не потрібно та ще й так, щоб з вас капало у тісто і ви додатково його насолили. 🙂  Просто замішуйте з любовю!

Приготування рогаликів:

  1. дістаньте тісто з морозильної камери, розріжте зверху кульок, я не знімаю його, щоб воно не прилипало до столу
  2. розріжте на чотири частини
  3. по черзі беріть частину і розкатуйте скалкою круг
  4. розріжте його на вісім частин

%d1%82%d1%96%d1%81%d1%82%d0%be-1

5. на широкий край кладіть начинку і загортайте рогалик

%d1%82%d1%96%d1%81%d1%82%d0%be-4

%d1%82%d1%96%d1%81%d1%82%d0%be-3

      6. тепер вкладайте у деко (противень), я нічим не змащую бо у тісті є маргарин, зайве борошно і олія не додають смаку випічці, зазвичай із цієї порції у мене виходить два противні, тож, по дві частини на один, можете надати рогаликам легкої форми півмісяця

      7. нехай хвилин пять підійдуть

      8. випікайте у добре нагрітій духовці хвилин 5-7 хвилин на сильному вогні

      9. витягніть і змажте сумішшю для змащування, посипте маком або кунжутом, зменшіть вогонь на середній і допікайте до готовності, якщо треба то перекрутіть його, щоб не пригорало, я запечену сторону повертаю всередину, бо моя духовка запікає придверцятах, тож, зважте особливості своєї.

Важливо!

Ці всі мої поради, стосовно випікання, дієві для господиньок, які мають газову духовку! Якщо у вас електрична, уважно читайте інструкцію до своєї духовки, оберіть правильний режим! Рецепт ви маєте тож, треба трохи помізкувати!

10193_rogaliki-s-kunzhutom

А це мої рогалики півмісячні з вишнями!

%d1%81%d0%be%d1%81-2

Так сосиски треба обгортати тістом, тільки не поспішайте посипати кунжутом, слідуйте рецептурі!

%d1%81%d0%be%d1%81%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%b0

Сосиски в тісті випечені!

Всім СМАЧНОГО!

Готуйте з великим бажанням і ваші рідні розцілують вас! 

Чекаю ваших пропозицій!

Оксана Розум, журналіст-блогер незалежного інтернет видання “Яготинські НАНО-ВІСТІ”, 30 січня 2017 рік

Advertisements

About jagonenastiblog редакція

Журналіст, письменник.
Опубліковано у Файна господинька! | Теґи: , , , , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out / Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out / Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out / Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out / Змінити )

З’єднання з %s