Файна господинька Рецепти: Лікер “Лімончелло”


%d0%bb%d1%96%d0%bc%d0%be%d0%bd%d1%87%d0%b5%d0%bb%d0%bb%d0%be

Файна господинька

Рецепти: Лікер “Лімончелло”

Ця дивна штука, а точніше лікер, родом з італії. Італійці звикли настоювати цедру на горілці, вона стоїть у них роками. Варять сиропчик і змішавши все на свій смак отримують дивний напій. Пригощають ним всіх своїх друзів і знайомих, вона є в загашничку у кожного італійця, як у нас горілочка. Як не дивно, від нього не має запаху ацетону в роті, як після інших алкогольних напоїв, не болить голова і його так приємно смакувати у теплій дружній компанії. А я проаналізувавши всі рецепти, які тільки можна було знайти на теренах інтернету, помізкувавши трохи, випробувала сама, а тепер пропоную вам, бо це дійсно смачно. Нині ціни на алкогольні напої зросли, а це повна альтернатива винам, лікерам, коньякам, мартіні якщо, навіть, не смачніша. Тож, не буду вас морочити, поїхали!

Хитрощі від файної господиньки:

1. Лимони обирайте жовті, тонкошкурі з приємним цитрусовим ароматом, бо від цього залежатиме смак отриманого напою. Як правило у товстошкурих лимонів більше гіркоти у цедрі і ця гіркота вся буде у ньому.
2. Стосовно горілки чи спирту, я б радила брати в межах сорока градусів, але це мабуть скоріше для жінок. Чоловіки полюбляють міцніші напої. Тож, корегуйте на свій смак, тільки пам’ятайте чим міцніший спирт чи горілка, тим міцнішим буде ваш лікер. Гарно корегувати можна лимонним соком, додавайте його більше, від цього смак не погіршиться.

Інгрідієнти для настоянки:

лимони __ 6 штук
спирт (або горілка) __ 500г

для сиропу:

вода __ 500г
цукор __ 500г

Приготування:

1. З лимонів чисткою для овочів зріжте цедру, дуже обережно, щоб не зачепити білий прошарок, інакше лікер матиме виразну гіркоту. Чому саме нею та тому, що ножем у вас так ретельно не вийде, намагалася сама, але тільки погіршила смак лікеру.
2. Лимони слід чистити від білого прошарку, як звичайні апельсини.
3. Розріжте навпіл і вичавіть сік. Якщо вам складно вичавлювати, бо інколи лимони трапляються тугі, допомагайте собі виделкою, застроміть її у половинку лимону і прокручуйте, другою рукою тримаючи ту половинку у руках. Злийте в скляний посуд, плотно закрийте кришкою (Чому потрібно закривати? Щоб сок не натяг у себе сторонніх запахів) і поставте в холодильник, тільки не забудьте це зробити, бо знову ж таки на вас чекатиме фіаско.
4. Цедру залийте спиртом або горілкою і поставте в темне місце для  настоювання на 5 діб. Потім, ретельно процідіть.
5. Через 5 днів з води і цукру зваріть сироп (я додаю в нього лимонний сік, щоб покипів, щоб не викликати в напої зайвого бродіння) і обов’язково НАГОЛОШУЮ він повинен бути прохолодним, бо лікер скисне, алкоголь випарується, а у вас буде купа переведених продуктів.
6. Змішайте настоянку з сиропом і лимонним соком. Все лікер готовий. Подавайте до столу охолодженим з кубиками льоду. Додавати його можна і до коктейлів він надає пікантного смаку.

Ось мій рецепт коктейлю “Мохіто”:

%d0%bc%d0%be%d1%85%d1%8b%d1%82%d0%be

1. В рівних частинах у високий бокал налийте “Лімончелло” та м’ятний лікер.

2.   Додайте на свій смак лід. 

3.   Долийте до верху газованим напоєм “Спрайт”.

4.   Оздобте тоненьким кружечком лайму або лимону, листочками м’яти.

А де взяти м’ятний лікер, запитаєте ви? Робіть все по рецепту “Лімончелло”, тільки у вас вже не буде лимонного соку, а замість лимонної цедри 6 лимонів, взяти слід 6 гілочок м’яти.

Зверніть увагу, якщо ви все зробили правильно, колір “Лімочелло” повинен бути такий, як на світлинці внизу:

%d0%bb%d1%96%d0%bc%d0%be%d0%bd%d1%87%d0%b5%d0%bb%d0%bb%d0%be

Смакуйте із задоволенням! Чекаю ваших пропозицій!

Матеріал підготувала: Оксана Розум, журналіст-блогер незалежного інтернет видання “Яготинські НАНО-ВІСТІ”, 08 лютого 2017 рік

Advertisements

About jagonenastiblog редакція

Журналіст, письменник.
Опубліковано у Файна господинька! | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out / Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out / Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out / Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out / Змінити )

З’єднання з %s