Файна господинька Рецепти: Брізоль


SONY DSC

Брізоль

Ця страва вишукано французька! В перекладі означає, “запечений в омлеті”Сніданки, ланчі французів проходять з брізолем. Це і самостійна страва і вдалий гарнір!  Я спробувала сама і так підсадила своїх рідних на таку смакоту, що кожного разу вони, заглядаючи до холодильника вигукують: “Мам, брізольчик буде?!” Тож, хочу насмілитися запропонувати вам цей диво-рецептик!

Хитрощі файної господиньки!

  1. Завжди беріть свіже м’ясо, або фарш (звичайно домашнє найкраще) для брізолю, бо готується швидко! У вас може бути і курятина, і телятина, і свинина, і можете змішувати їх між собою, буде смачно і, навіть, риба. тільки з рибою не грайтесь самі, якщо

  2. Яйця звичайно краще домашні, але магазинна альтернатива також доречна. І якщо яйця маленькі, то беріть 8 шт., а якщо великі __ вистачить 7 шт. А якщо ви хочете брізоль на перепелиних, то 3-4 шт. на один омлет.

  3. Уважно дивіться на сроки придатності, коли купуєте продукти у магазині __ це запорука того, що ваша страва буде відмінна.

  4. У брізоль ви можете закрутити те, чому віддаєте перевагу: і помідори, і перець, і огірки, і мариновані гриби і т.д.

  5. І для господиньок, які не вміють “на око” визначити кількість продукту __ придбайте електронні ваги, це дуже зручно, навіть, якщо ви витратите від 300-600грн., вам стануть вони у нагоді на всі випадки життя. Бо “на око”__ це одне, а дотримуватися рецептури у грамах просто необхідно, бо це найкраща вдала пропорція, яку вам пропонують кулінари.

  6. І запікати, доречі, можна не тільки фарш, а і відбивні, бо м’ясні рулетики, які ми крутимо і називаємо кручениками __ це звичайнісінький брізоль. І він може бути і без фаршу, просто омлет у який ви можете закрутити, що вам заманеться: ковбасу, сосиски, мариновані огірки, різні види сирів.

  7. Овочі і зелень також повинні бути свіженькими і красивими!

  8. Стосовно сиру, беріть вид, який вам подобається: фету, класичний твердий, пармезан, бринзу і т.д. Тріть його, ріжте брусочками, нехай працює ваша фантазія!

Інгрідієнти для омлетів:

фарш __ 800 г
сир __ 160 г
яйця 7 шт.
олія для підсмажування

для начинки:

помідори  __ 2 шт.
зелень
сіль
перець
майонез

Приготування омлетів:

%d0%ba%d1%80%d0%be%d0%ba%d0%b8

І так, файні господиньки, ви бачите перед собою кроки. Від себе раджу поглядайте у процесі на кроки на світлинці. Тож, починаємо!

  1. М’ясо, якщо у вас не фарш, відділіть від плівок поріжте невеличкими шматочками, навіть електрична м’ясорубка скаже вам дякую, бо ви не перегрузите її зайвим навантаженням. Якщо у вас ручна підморозьте шматоки і ви здивуєтесь, як легко вони у вас перекрутяться.
  2. У отриманий фарш додайте яйце, посоліть, поперчіть на свій смак. Можливо, ви любите приправи?! Я додаю завжди сушений базілік та мелений імбир. Але, якщо ви не любите, не додавайте!
  3. Розділіть на кульки по кількості залишених яєць, у вас їх вже шість.
  4. Можна  яйця збити разом, а можна і окремо для кожного омлетика. Я роблю окремо, так зручніше. Додайте сіль і перець на смак.
  5. Потрусіть доску мукою і робіть із кульки млинець, подивіться на свою пательню (сковороду), який у неї діаметр і зробіть на 2-3см вужчий.
  6. Вилийте збите яєчко у тарілку і обережно викладіть у неї млинець.
  7. А тепер на нагрітій пательні (сковороді) на маленькому вогні смажимо омлетики. Виливайте обережно вашу суміш, щоб не розлилася. Спочатку на одній стороні%d0%ba%d1%80%d0%be%d0%ba-5
  8. Потім переверніть обережно лопаткою на інший бік%d0%ba%d1%80%d0%be%d0%ba-6
  9. Спечіть ще 5 таких млинчиків

Подача страви:

  1. Поріжте брусочками помідри (огірки, перець, тушковані гриби, мариновані гірки кому що довподоби) і викладіть на омлет, потріть, або розкладіть сир, подрібніть зелень, полийте майонезом, згорніть рулетиком і звяжіть пером цибульки.SONY DSC
  2. Можете не скручувати, просто перегорнути пополам.%d0%bf%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b0%d0%bc
  3. Подавайте до столу на листях салату __ це смачно і красиво!

Готуйте із задоволенням і ваші рідні вас обожнюватимуть! Смачного!

Матеріал підготувала: Оксана Розум, журналіст-блогер незалежного інтернет видання “Яготинські нано-“ВІСТІ”

Advertisements

About jagonenastiblog редакція

Журналіст, письменник.
Опубліковано у Файна господинька! | Теґи: , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out / Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out / Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out / Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out / Змінити )

З’єднання з %s